úterý 5. července 2011

Kdyz se bohate deticky nudi...

Patek byl ve znameni novych stazistu a super planu na vikend. Prijela Maria z Argentiny v noci, nikdo o jejich prijezdu netusil, chudera nemela poradne kde spat:/

kazdopadne jako mensi naplast nam vsem prisel vhod vikend, kdy se panove z AIESEC Medina rozhodli jet k jednomu z nich domu. To by nebylo nic zajimaveho, kdyby se nedejdnalo o mega vilu v Hammametu (nejturistictejsi misto v Tunisku) s bazenem, komplexem dvou baraku a super velkym bazenem hned vedle plaze navic s vlastnim sluzebnictvem..

No tak jsme vyrazili v sobotu behem dne, cekali az vsichni skonci v praci.. ja nastesti nepracuju v sobotu, by me zabilo:))

Cestou ze koupime nejaky to pivko, vino, pohoda.. az na to, ze se jednalo o muj prvni poradny cultural shock tady!!! Obecne alkohol clovek v obchodech nenajde, jenom v tech nejvetsich obchodakach. Navic to je uplne oddelena cast obchodu s vlastni prepazkou a vlastni kasou. na vyber jsou cele dva druhy piva, 3 druhy vina (bile, cervene, ruzove!!!) a rum. Tot vse!!! jako holka/zena stat v rade je absolutne nepripustne, jedine chlapi a jeste navic chovajici se diskretne. koupne lahve se museji okamzite schovat do cernych nepruhlednych tasek.. takze okamzite kazdej vi, ze to nejsou banany.. a idealne okamzite odejit z obchodu, tvarim se mega nenapadne a zmizet... wow.. a to to pivo neni ani poradne alkoholicke:/ a vino fakt neni dobre.. a to nejsem zadna fajnovka!!

Kdyz jsme dorazili na misto, prekvapive tam byla uz velka skupina z 90 procent kluku,, uz trochu pod vlivem. chudaci; nejsou zvykli, tak jim to dema problemy:)

Sice jsme vsichni byli cizinci, ale po chvili se prolomily ledy, na to jsou Tunisani odbornici:) a hned jsme byli pozvani ke stolu k veceri... 5 druhu jidla, jen si vybrat co hrdlo raci.. vse genialni az na fakt, ze krome melounu vsechno neskutecne palilo!!!!!!!

mezitim uz jsme se vsichni tesili do bazenu, takze hura do plavek a bazen s vyrivkou:) nas 5 holek v plavkach zpusobilo takovy rozruch, ze jsem se i ja citila jako hvezda prvni velikosti:))

Coz samozrejme opadlo jakmile jsem se zacala bavit s tim klukem, co tady bydli ... a mimochodem bydli aji v dalsich peti takovychto baracich, na stredni skole se kamaradil jenom s lildmi ze stejne majetkove vrstvy, ale diky AIESEC pochopil, ze i o statni lide mohou byt jeho kamarady... a dalsi podobne hlody.. chudak clovek, netusi nic o realnem svete.. navic jeho znamky odpovidaji jenom na to, ze studuje verejnou vysokou skolu. Jeho bratranec studuje na Sorbone v Parizi, troku rozdil.

Nejvic jsem se divila v jeden okamzik, kdyz jejich babicka se na nas prisla podivat, libilo se ji jak se bavime. Najednou vytahla z kapsy iPhone a fotila a tocila videa!! mohli ji byt kolem 70, ma muj respekt.

Vecer byl ve znameni povidani a hrani na kytaru v doprovodu vice ci mene znamzch pisnicek. Arabskych samozrejme. Chvilema se objevilo neco francozskeho, ale fakt vyjimecne. Takze mi cizinci jsme se brzo odebrali ke spanku.

Rano po vydatne snidani jsme se opet vydali k bazenu a temer ani nevytahli paty, jenom kdyz nam sluzebnictvo doneslo nejaky ten meloun nebo croissant.

Jenomze.. z niceho nic zacali vsichni panikari, utikat z bazenu, rva na sebe arabsky.. my samozrejme netusili, ktera bije, tak jsme se nechapave drzeli davu. V plavkach jsme sedli do auta a okamzite odjeli pryc z rezidence.. Az u pozdniho obeda, kam jsme se vypravili, nam bylo vysvetleno, ze mela prijet mama s tatou a nejakou dalsi casti rodiny a ze jsou extremne verici a vsechno, takze by byli poboureni bandou mladzch lidi v plavkach uzivajicich si u bazenu.. Zajimave, ze babicce to nevadilo...

Po jidle jsme se vydali na plaz, stravili krasne odpoledne.. vecer jsem byla cervena jak rajce, takze si asi fakt budu muset koupit krem za tech v prepoctu 300kc.. DESNE!




Žádné komentáře:

Okomentovat