neděle 10. července 2011

Vedro na zhebnuti.. I domorodci odmitaji pracovat

Ctyricitky na dennim poradku, bezvetri... vrazedne pocasi na to sedet v kancelari bez klimatizace..

Tunisani dokazou vest dlouhe rozhovory o tom, jake je dneska vedro a ze je normalni ze ja jako cizinec si na to musim zvykat a ze oni jsou zvykli. Presto kazde uvitani zacina slovy: Boze, to je vedro.. si trochu protireci.

Kazdopadne v Tunisku plati tzv. letni pracovni rezim. Ne jenom, ze je zkracena pracovni doba, jelikoz v tom vedru se prece neda pracovat!!! ale i produktivita je hodne nizko.

Jeden pribeh za vsechny: V patek jsem potrebovala ziskat materialy od jedne holciny, co v praci pracovala nekdy pred rokem, tak ze ji se sefem zavolame. Holcina opakovane telefon nebrala, tak se sef ptal: co ted? ja na to: jdem delat neco jineho! on na to ze neeeee, jdeme na kafe! Tak jsme se sebrali a jeste se sekretarkou sli na kafe, kde jsme stravili hodinu a pul, koupil mi pohar, tak jsem se trochu schladila.. Kdyz jsme se vratili do prace, jsem rikala, ze jdu jeste neco dodelat.. Se na me podivali jak na podivina, co blbnu.. a pry at to necham na pondeli, ze prece posledni hodinu v patek nebudu nic delat... Tak jsem si sla sednou k sobe do kanclu a pripravila si aspon ty veci na pondeli:)

Obecne Tunisani nejsou nejefektivnejsi pracovni narod, sami to o sobe tvrdi a jeste jsou na to pysni!!

Na jednu stranu jsou radi, ze nas cizince tady maji, na stranu druhou jsou z toho nervozni, jelikoz jim nabouravame pracovni moralku a dokazujeme, ze i v teple se da neco delat.

Co mi stale vrta hlavou je to, ze i kdyz tady maji takove vedro, stale chodi v dlouhych kalhotach a trikach/kosilich s dlouhymi rukavy... jelikoz nechteji aby byli tolik opaleni... achjo:)

Žádné komentáře:

Okomentovat