pondělí 18. července 2011

Nova zavislost, melouny a plaz.

Vikend jsme nemohli stravit jinak nez spanim a valenim se na plazi, ze :)

Kluci nas zatahli nekam na sever, jmeno mesta si fakt nepamatu, nejak Gharth El neco.. pry je to nejkrasnejsi plaz na svete, panenska priroda, ciste more, malo lidi, atd.. no tak jsme se neskutecne naladily, natesily a vyrazili.

Cesta trvala asi hodinu, dojeli jsme do mesta, ktere snad ani nezna internet, jenom luxusni auta:) a krasnou plaz. Plaz, kde jsme vylezli byla sice plna lidi, ale opravdu krasna, more hezke, super!! Jenomze kluci tunissti ze neeee, tady nezustaneme, pujdeme po okraji mori po ceste vedle utesu asi 20 minut dal a dojdeme na tu pravou krasnou plaz!! Tak jsme sli, splavene, v zabkach v pisku :/ az jsme dorazili na misto. Neverili jsme vlastnim ocim, Tunisani kluci taky ne.. plaz byla skareda, vsude same odpadky, lahve, papiry.. no rozhodne nic panenskeho:) Rozhodli jsme se zustat, vyuzit ten maly relativne cisty placek.. Aspon jsme se jako holky (4 z 10 pritomnych) nemusely omezovat pri koupani:)

Cesta zpatky trvala tri hodiny, jelikoz dalnice byla zacpana, jako by vsichni najednou v nedeli vecer cestovali zpatky do velkomesta, jak prekvapive:)))) Mely jsme mega hlad, tak jsme se cestou stavili na pizzu a koupili si mega meloun, 18 kilo!!! s tim ze jedno kilo v prepoctu stoji 4 Kc!!! Na to, jak je tady vsechno stejne drahe nebo drazsi, domaci produkty vedou na zebricku cenove prijatelnosti. No, dneska je pondeli a vetsina melounu je snedena. V prumeru sporadame ve trech 10 kg melounu denne, to zni desne!! ale za ty prachy:))

Oproti kilu hroznoveho vina za 50kc/kg nebo bananum za 45 kc/kg.. neber to ;)

3 komentáře:

  1. Meloun je jediné ovoce, které člověk stráví tak do hodinky, ani ne. Takže pohoda a ještě jsi doplnila tekutiny :-)
    Hani myslíš, že i ty tam necháváš jakousi stopu? Jestli aspoň ti v práci nějak reagují, když vidí, že bys pracovala, jak chodíš oblečená...ještě ti nic neřekli? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. :))) na obleceni nic nerikaj, v tom jsou hodne pokrokovi.. a ja nechodim nijak vystredne!!!! v cechach je to hooooodne nudne a konzervativni:) a stopa? urco jo, nejak, cechacka tady jen tak nepotkaji, nevic kterej se jim neboji vsechno odkejvat:))

    OdpovědětVymazat
  3. ááááá....pěním melounovou závstííí!!!!! Grrrr :-)

    OdpovědětVymazat