pondělí 18. července 2011

Nase prvni faux pas....

No, i kdyz se se spolubydlicima snazime sebevic o poznavani tuniske a arabske kultury, jsou stale okamziky, kdy si neuveodmime kde jsme a ze nektere veci nemusi byt uplne nejlepsi delat:)

Asi jen tak nezapomenu na jedno venkovni posezeni se sklenickou v ruce... blizilo se auto, kluci na me: Hana, vino!! no a co a udelala? tomu dotycnemu sklenicku podavala.. a pritom jsem ji mela schovat, jelikoz alkohol na verejnosti neneneneeeee. Vsechno musi byt v cernych plastovych pytlech, schovane, neviditelne... i kdyz kazdy vi uplne presne co v takovych taskach je, jelikoz na nic jineho se epouzivaji..

Dnesni pribeh neni muj, ale Caro, moji spolubydlici z Nemecka.. Jelikoz jsme se vcera nasmaly nad youtube videama Ahmeda, mrtvyho teroristy (pro neznale http://www.youtube.com/watch?v=neTsQng-70o). No a Caro nenapadlo nic jineho nez to video dneska ukazat svym kolegum (Tunisanum!!!) v praci, jelikoz o Ahmedovi pry nikdy neslyseli... smali se jenom kvuli tomu, ze se Caro smala, ale do konce pracovni doby s ni nepromuvili..

Ohledne diskuse na tema jestli jsou v Tunisku prostitutky a jak je pozname, kdyz nejsou na silnicich radsi psat nebudu...

A posledni priklad jako ponauceni... musim si davat pozor na to, o cem vyparvim, ze jsem nekde videla/slysela/zazila, ze bylo neskutecne nechutne.. Jelikoz se neco podobneho muze najednou objevit jako naprosto normalni zde v teto zemi... Se sefem jsme jeli v aute, prisla rec na prodej masa ve venkovnich stancich, zakrvacene, s mouchama vsude kolem.. Rikala jsem jak to je silene, vzdyt maso muze byt zkazene etc.. a co se nestalo, hned dalsi ulici co projizdime byla plna "stanku" s venku visicim masem sotva zabitych ovci. Nekde s hlavou, nekde bez hlavy, nekde jeste s kuzi, nekde uz bez kuze.. Nekde s hodne mouchama, nekde s malo mouchama.. tak jsem sklapla a jenom neuveritelne koukala s otevrenou pusou...

1 komentář:

  1. takze ahmeda v Tunisku ne, to je dobre vedet :)
    dobre ty, zatim se pekne bavim u zapisku z tveho Alenkovskeho videni :)

    OdpovědětVymazat