středa 29. června 2011

Zacatky...

Druhy den mi bylo oznameno, ze muj sef je ve svycarsku, takze se do prace pujdem predstavit az v pondeli, coz znamenalo 5 dni relativni nudy, kdyz nikoho jeste neznam a hodne lidi je pryc na prazdniny..ve stredu jsem se sla projit po okoli, jenolmze takovej parak byl, jsem omdlivala, navic jsel porad bloudila, tak jsem zalezla pres to vedro na pokoj a spala z unavy z tepla.. ve ctvrtek jsem rikala, ze na to kaslu a stravila jsem cely den v posteli.. coz bylo fajn.. vecer jsem byla se spolubydlicima venku a ony ze to je jejich posledni vikend, tak chteji neco podniknout.. a pry jedna byla pozvana na jih, tak ze jedou a jestli chci jet taky.. jelikoz je to hned poust a palmy, no tak jasne, ze jedu..

byla to docela silena cesta, jelikoz jsme jely autobusem plnym tunisanu, jedine holky tam a navic turistky.. cesta utekla prekvapive v pohode, jely jsme odpoledne, takze jsme se kochaly prirodou.. fascinujici!!! nejlepsi byly divoky velbloudi toulajici se a lezici blizko ci daleko od mesta.. Mesto Tozeur samotne je fascinujici, jelikoz je krasne, relativne civilizovane, relativne dost zelene.. na to, ze to je vlastne mesto v pousti, v krajine kde nic jineho neni.. jenom velmbloudi a pisek..

byli jsme tam jedini turisti, takze maximalni pozdvizeni:)) sli jsme si dat veci na hotel a hned k te rodine na veceri.. bydli pry hodne tradicne v puvodni casti mesta.. coz znamenalo v hradbach, kde meli dvorek, malou koupelku; naproti kuchyn, naproti pokoj s televizi. ji se a spi se venku, zadna klimatizace.. proto jsme fakt o cenili, ze jsem ja jeste s tou druhou holcinou spali v hotelu s klimatizaci:)

k veceri jsme meli typicky tunisky couscous.. palive jak svina!!!! ale vyborny!! vecer jsme se sli jeste v noci projit do oaz, nic jsme nevideli jenom slyseli cvrkat nejaky zvirata a citili vodu:)

v sobotu jsme rano vyrazili do muzea kde byla historie lidstva v navaznosti tuniske historie.. az jsem byla prekvapena jak bohatou historii maji za sebou!! (shame on us, co se fakt u nas ve skole clovek fakt nedozvi)

na obed jsme sli zase k rodine, tentokrat jsme jedli neco, co nedokazu popsat, ale kazdopadne to bylo opet dost paprikove.. az jsem nakonec do jedne papriky kousla no a to byl ohen!! nebylo mozne to nicim zajist, zapit, nic!!! navic ty jejich limonady se nedaji pit jak jsou sladky a voda z kohoutku je riskantni a smrdi!!! jedine co pomohlo byl olivovy olej, chvala bohu!

odpoledne jsme museli byt jako tunisani, tak jsme si dali siestu.. no a spali jsme do 6 vecer:) pak jsme jeste za svetla vyrazili po meste se podivat, oazy znova za svetla.. oni to maji rozdelene jako posezeni v oazach pro muze a rodiny s detmi.. neexistuje verze pro zeny/spolecne/cokoli... navic ta panska cast ma bazen, rodinna ma navic jenom jeden vozik zmrzliny, zadny bazen!!!!

v nedeli rano jsme vyrazili na poust. meli jsme objednaneho kone s kocarem (zadny luxus!!!!!!! naprosto funkcni zalezitost!!) ten nas pres palmy dovezl az k brane pouste, kde nas hned odchytili lidi s velbloudama.. a meli jsme hned sok, jelikoz tam na pomezi pouste meli postavene hotely s golfovym hristem!!!!!!!!!!!!! a zalevane v tu dobu vodou!!!!! neskutecna pest na oko.. museli jsme kousek slapat, abychom dosli na tu pravou poust.. a to byl dobry haluz - pisek kam dohlednes.. a ani ne tak krasne zluty; jak jsem cekala:(

po obede a kratke sieste jsme se rozhodli udelat revoluci, ze se pujdeme vykoupat do bazenu, co maji panove u sebe.. jelikoz jsou ve vetsine zalezli u sebe v dome.. jsme tam dosli, v plavkach pripravene.. byl tam cisnik a jeden stul obsazeny.. presto jsme nemely odvahu se svleknout, pro ne to bylo jak porno skoro... tak jsme vyhrnuly kalhoty a smocili nohy.. uz to nemohli rozdychat a posilali nam koktejly a dalsi napoje...

vecer jsme vyrazili smer zpatky, plny bus opet, vedle me si sednul nejaky hoooodne smradlavy pan, tak jsem nespala vubec:/ a to jsme jeli pres noc, od deseti v noci; prijeli jsme do tunisu ve 4 hodiny v noci, vzali si taxika a za chvili v posteli..

1 komentář:

  1. Pravá Sahara je prej rudo-hnědá (takže ani žlutá jako ve filmu, ani šedo-něco jako na kraji)...ale tak daleko běžný turisty nevodí. :-)

    OdpovědětVymazat